Reaksjoner på «Flytt stemmen»-kampanjen

Vi har mottatt mange reaksjoner, både positive, negative og undrende, på vår Flytt stemmen-kampanje. Her er noen av kommentarene vi har fått, og svar på tiltale:

Hva om jeg står på liste for et parti i en annen kommune/et annet fylke?
— Hvis du står på liste må du selvfølgelig være registrert i kommunen eller fylket du står på liste for! Å komme fra en distriktskommune er ingen hindring for å studere i Oslo, åpenbart. Vi er stolte over å ha medlemmer og aktive fra alle Norges kriker og kroker, som kan ta med seg erfaringer fra både by og land. For å si det med en floskel: Stem der hjertet ditt ligger!

Hvis jeg melder flytting mister jeg jo reisestipend/foreldres innboforsikring!
— Reisestipend utgjør en relativt liten sum i året, som regnes ut automatisk av Lånekassen og kan være på maksimalt 7 250 kr i året (for eksempel hvis du bor i Finnmark og går på UiA); den skal dekke to tur/retur-reiser. Bestem for deg selv: trenger du disse pengene mer enn du vil påvirke politikken der du bor nå (og sannsynligvis de neste par årene, inntil du er ferdig utdanna)? Innboforsikring er inkludert hvis du melder deg inn i LO. Studentmedlemsskap koster bare 250 kr per halvår.

Men da stjeler vi jo stemmer og innflytelse fra Rødt i distriktene?
— Det er opp til hver enkelt – vil du påvirke politikken der du bor nå, eller der du kommer fra? Det er en individuell beslutning. Vi prøver derimot ikke å «sentralisere» eller «stjele stemmer». Vår kampanje retter seg også inn mot de som ikke er politisk aktive eller står på liste andre steder. Mange som ville stemt Rødt tenker kanskje ikke at de har tid eller ork til å stemme i sin hjemkommune, eller så føler de ikke at Rødt har en realistisk mulighet til å komme inn i kommunestyret. Rødt er store i Oslo, og har muligheten til å få flere seter og mer innflytelse i bydelene og byrådet. I tillegg trenger vi en samlet, sterk studentstemme for å for å få en bedre studentpolitikk fra byrådets side.

Hvorfor skal jeg gidde å bytte adresse?
— Studenter utgjør en betydelig andel av Oslos befolkning – hele 10%. Vi er mange, og en potensielt innflytelsesrik gruppe. Det viser seg også at studenter flest vil stemme på de ulike rød-sjatteringene i politikken, så for å få nok stemmer til å velte det blå-blå byrådet, trenger vi studentenes stemmer! Byrådet vi har nå privatiserer over en lav sko, selger ut velferden og havner i budsjettsprekk etter budsjettsprekk. Du får også stemme for goder du kan dra nytte av der du bor (som helsetilbud og kollektivtransport), og få posten din sendt til rett sted.

Og hvis du flytter tilbake til hjemkommunen om noen år, er det jo bare å bytte registrering tilbake!

Ok da, hvor kan jeg bytte adresse?
— Det tar to minutter på Skatteetatens nettsider. Du trenger samme login-info som du bruker hos Lånekassen og Altinn, altså MinID.

Hvorfor skal jeg stemme akkurat Rødt?
— Se blant annet Ap-representant og blogger Julie Lødrups Velgerguide: Rødt.

Typisk Rødt!
— Velferdstinget i SiO har en lignende kampanje, for de som føler seg mer komfortable med det apolitiske

Reklamer

0 Responses to “Reaksjoner på «Flytt stemmen»-kampanjen”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
Hvem er vi?

Rødt Blindern er Rødts lokallag for studenter. Vi organiserer studenter og ansatte på Universitetet og andre læringssteder i hovedstaden i kampen for et sosialistiske folkestyre.

Vi arrangerer debatter, møter, og aksjoner for blant annet flere studentboliger, likestilling, papirløses rettigheter, boikott av Israel og Norge ut av Afghanistan. Rødt Blindern er en del av Venstrealliansen.

Vil du ha mer info om Rødt Blindern? Send en e-post til lagsleder Reidar Strisland eller bli med i Facebook-gruppa vår.

Følg oss på Twitter!

Feil: Twitter svarte ikke. Vennligst vent noen minutter og last denne siden på nytt.

Reklamer

%d bloggere like this: